Spoednummer 06 22 22 43 65

Ons team

Terug

Verloskundige

Femke Breden

In 1997 ben ik, Femke Breden, geboren na een hele vlotte thuisbevalling als 2e in het gezin. Thuis is in mijn geval Vaassen, een dorp tussen Apeldoorn en Zwolle.

Al vanaf mijn 8e wist ik dat ik verloskundige wilde worden en mijn vakkenpakket op de middelbare school werd hier dan ook zorgvuldig op uitgekozen. Helaas werd ik tijdens de selectie niet toegelaten en moest ik een ander plan verzinnen. Omdat de kant van de zorgverlening mijn interesse had, ben ik een combinatie-opleiding van Toegepaste Psychologie, SPH, MWD, HRM en de PABO gaan volgen. Ondertussen deed ik nogmaals selectie bij de Academie Verloskunde Maastricht en werd ik dit keer wél aangenomen. In juli 2020 ben ik beëdigd tot verloskundige en werd mijn meisjesdroom na 15 jaar dus werkelijkheid!

Na de beëdiging ben ik bij verschillende verloskundigenpraktijken gaan werken, o.a. in Amersfoort, Soest, Twello en Zwolle. Sinds januari 2021 maak ik deel uit van het vaste team van Bloei als waarneemster. Ik woon op dit moment nog samen met mijn vriend en onze hond in Zwolle, al staat de verhuizing naar Hasselt inmiddels op de planning!

Ik heb inmiddels al heel wat mooie en bijzondere, maar ook spannende en verdrietige momenten mogen delen met (aanstaande) ouders. Juist door deze combinatie weet ik dat mijn hart echt ligt bij de verloskunde. Ik geniet nog iedere dag van dit prachtige vak en ik voel me vereerd dat ik deel uit mag maken van jullie reis naar en in het ouderschap. Inclusief deze spannende en soms verdrietige momenten! Ik blijf verwonderd over iedere zwangerschap en bevalling en vind het fijn als ik daar, op welke manier of op welk moment dan ook, een ondersteunende factor in mag en kan zijn.

Team

Andere gezichten

24 maart 2020

Lida Groot Jebbink-Postmus

Lees meer