Spoednummer 06 22 22 43 65

Kinderwensconsult

Kinderwensconsult

Al voordat je zwanger bent, kun je bij onze praktijk terecht voor een kinderwensconsult. Het kinderwensspreekuur is bedoeld voor iedereen met een kinderwens. Tijdens dit spreekuur krijg je persoonlijk advies van de verloskundige over gezond zwanger worden en zijn. Er wordt gekeken naar de gezondheid van zowel de man als vrouw en er worden gezondheidsrisico’s besproken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitleg over het gebruik van foliumzuur, medicijngebruik, risicofactoren in de familie en leefstijl.

 

Ook jullie vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan tijdens dit spreekuur centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

– Wanneer ben ik het meest vruchtbaar?

– Wat zijn feiten en wat zijn fabels over zwanger worden?

– In mijn familie komen aangeboren afwijkingen voor. Heeft ons kindje daar straks een verhoogde kans op?

Voor dit soort vragen kan je het beste een afspraak maken op het kinderwensspreekuur.

 

Ter voorbereiding op het consult vragen wij jullie om een vragenlijst via zwangerwijzer in te vullen. Het is een vragenlijst voor vrouwen en mannen. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. De uitslag van deze vragenlijst kunnen jullie meenemen naar het consult.

 

Wanneer er een erfelijke aandoening in de familie van de man of vrouw voorkomt, bestaat de kans dat jij of je partner de aanleg doorgeeft aan een toekomstig kind. Het invullen van de keuzehulp kan jou of jullie helpen om een bewuste keuze te maken bij kinderwens en erfelijke ziekte.