Spoednummer 06 22 22 43 65

Ons team

Terug

Verloskundige

Lida Groot Jebbink-Postmus

Ik ben Lida Groot Jebbink-Postmus. In 1989 kwam ik in onvolkomen stuitligging ter wereld in het ziekenhuis van Leeuwarden. Al van jongs af aan wist ik dat verloskunde het vak is wat ik wil uitoefenen.

 

Helaas kwam ik niet direct door de lotingsprocedure van de Nederlandse opleiding verloskunde. Ik besloot eerst hbo-verpleegkunde te gaan studeren. Hierdoor heb ik op veel verschillende gebieden in de zorg ervaring op kunnen doen. Na het succesvol behalen van mijn diploma besloot ik uit te wijken naar België. In Turnhout volgde ik de opleiding ‘vroedkunde’. In 2012 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen, een droom die ik had verwezenlijkt!

 

Ik ben gestart met inval werkzaamheden, maar algauw vond ik mijn plek hier in het gebied. Sinds 2013 ben ik werkzaam bij de praktijk, sinds 2015 ben ik onderdeel van de maatschap. Sinds 2018 vorm ik samen met Maaike en Lydia de maatschap.

 

Sinds 2013 ben ik bevoegd echoscopiste en verricht ik echo’s binnen de praktijk. Vanaf 2019 ben ik ook bevoegd voor het plaatsen van spiralen. Deze twee specialisaties zijn een fantastische toevoeging aan het vak van verloskundige. Mijn vak zit op deze manier vol variatie en ik vind het prachtig om vrouwen en hun (toekomstige) gezin te begeleiden bij (de wens voor een) zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd en anticonceptie.

 

In 2018 heb ik ons vak van de andere kant mogen ervaren, ik ben bevallen van dochter June. Ik doorliep een voorspoedige zwangerschap en had een vlotte bevalling. De wens voor een thuisbevalling moest plaatsmaken voor een ziekenhuisbevalling i.v.m. langdurig gebroken vliezen. In 2021 mocht ik voor de tweede keer zelf zwanger zijn en bevallen van zoon Sven. Ook hier kon ik helaas niet thuisbevallen, ik ontwikkelde een hoge bloeddruk en werd hierom ingeleid. Na een klein ‘duwtje in de rug’ begreep mijn lichaam wat er moest gebeuren en had ik opnieuw een voorspoedige bevalling. Sven is in bad geboren en ik kon hem zelf aanpakken. Ik kijk heel fijn terug op de bijzondere periode van zwangerschap, het moeder worden en het moeder zijn. Deze ervaringen zijn echt een toevoeging voor het uitoefenen van het vak.

 

Ik vind het elke keer weer bijzonder en een voorrecht om bij een zwangerschap, bevalling, kraamtijd aanwezig te mogen zijn. Maar ook geeft het me veel voldoening om mensen te begeleiden waar alles niet vanzelfsprekend is.

Team

Andere gezichten