Spoednummer 06 22 22 43 65

Ons team

Terug

Verloskundige

Maaike Stals

Ik ben Maaike Stals. In 1990 ben in het ziekenhuis in Zwolle geboren wat toen nog het Sophia Ziekenhuis was. Ook ben ik in Zwolle opgegroeid. Op de peuterspeelzaal pakte ik al de huilende baby’s uit hun wieg en op de basisschool wist ik het: ik wilde verloskundige worden!

 

Helaas werd ik niet ingeloot voor de opleiding Verloskunde en besloot ik de opleiding tot fysiotherapeut te volgen. Deze heb ik met succes afgerond en vervolgens ben ik gaan werken in het, toen nog, Ziekenhuis de Weezenlanden in Zwolle. De opleiding tot verloskundige bleef kriebelen, dus besloot ik om de opleiding alsnog te volgen in Kortrijk in België. In de zomer van 2014 mocht ik vol trots mijn verloskunde diploma in ontvangst nemen.

Vanaf mijn afstuderen ben ik gaan werken in deze praktijk. Dit heb ik tijdelijk gecombineerd met het werken als klinisch verloskundige, dus in het ziekenhuis. Al snel bleek dat mijn hart bij de praktijk lag en was het mogelijk om toe te treden in de maatschap. Vlak na mijn afstuderen als verloskundige ben ik ook de opleiding tot echoscopiste gaan volgen in Haarlem. Ik ben sinds 2015 bevoegd om de echo’s in onze praktijk te maken en daarnaast maak ik ook 20-weken echo’s (SEO) bij Echo Enzo in Zwolle. Net als Lida ben ik vanaf 2019 ook bevoegd voor het plaatsen en verwijderen van spiralen.

Dan nog een stukje over mijn huidige prive leven. Ik ben sinds 2016 getrouwd met Robbert-Jan en in 2018 werd onze zoon Flip geboren. Flip had een spannende start, aangezien hij met 29 weken werd geboren na het spontaan breken van de vliezen met 28 weken. Na een ziekenhuisperiode van 6 weken mocht hij mee naar huis en intussen is hij een gezonde en enthousiaste peuter. Tijdens het schrijven van dit stukje ben ik 38 weken zwanger van ons tweede kindje! Dit kindje zit gelukkig een stuk langer in mijn buik, waardoor ik ook een ‘normale’ zwangerschap nu mee mag maken.

Team

Andere gezichten

24 maart 2020

Lida Groot Jebbink-Postmus

Lees meer